Se pare că în România nu e deloc corect să fii corect. Dacă ești corect pici de prost și ceilalți râd de tine. Oamenii care nu se tem de Dumnezeu chiar nu ar avea de ce să fie corecți. Nu ar fi inteligent deloc.

Guvernul Românei, mărinimos cum îl știm, tot anulează datoriile celor ce nu își plătesc dările. Au fost la începutul verii PFA-urile, II-urile și IF-urile. Cei cu datorii au devenit curați dintr-o dată. Li s-a iertat tot. Acum au venit la avantaj firmele, lise iartă penalitățile. Și mai nou, un proiect în lucru iartă persoanele fizice de datorii.

Întreb și eu așa ca prostu, de ce ar trebui să mă obosesc să fiu corect? Cum ar trebui ca antreprenor să pot concura cu alții de pe piață care nu își plătesc dările și pot lăsa prețurile mai mici?

Am văzut multe măsuri de „iertare”, ca să vezi cât de „creștin” ne e guvernul, dar nu am văzut nici o măsură de bonificare sau premiere a celor care nu întârzie la plăți, sau nu am beneficiat eu de niciuna deși nu am întârziat la plată niciodată mai mult de 2 saptamani, nici la TVA, nici la impozite nici la CAS, CASS și ce mai e de plată.

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.

One thought on “Nu plăti mă, nu plăti

Comentariile sunt închise.