Paranoic sau realist? Nu de multa vreme scriam despre faptul ca suntem urmariti si ca ni se poate prezice viitorul cu rate mici de rateu. Scriam atunci despre vrăjitoare electronice. Ei bine zilele astea mi s-a confirmat inca odata teoria.

La instalarea programului Picasa in calculator acesta face o scanare in conformitate cu optiunile noastre a unor foldere cu poze sau a intregului calculator. In acest fel indexeaza sute sau mii de poze si le pune pe albume. Ei bine toate sunt faine pana aici. Programul cauta iti permite sa editezi, iti permite sa le incarci pe blog sau picasa pe net si muuulte alte optiuni dar printre ele una mi-a atras in mod deosebit atentia.

Undeva in coloana din stanga a aparut un meniu cu numele NECUNOSCUT dau clic acolo si ce sa vad, din poze au fost decupate fețe, chipurile oamenilor decupate erau in acest meniu. Ma uit la primul si scriu sub el numele persoanei. Buuun dupa ce scriu 3 nume vad ca langa poza lor apare un numar. Dau clic si vad ca la persoana respectiva au fost aduse in rubrica fetele si din alte poze.

Deci scaneaza pozele si te recunoaste din toate.

Ma gandeam ca nătângul: Daca la mine in calculator face asta ce o fi pe serverele Facebook, MySpaces etc? La ce grad de scanare au ajuns, câte poze cu mine or fi in bazele lor de date?

Curios e ca a recunoscut-o pe sotia mea si din pozele in care era copil si fizionomia fetei era diferita. Deci tehnologia e avansata tare atat de avansata incat cu ceva algoritmi ar putea sa deseneze fata pe care o voi avea peste 10 ani fara probleme.

Mai mult. Odata populata baza de date cu fățucile noastre ne poate identifica pe strada ca tot ne laudam cu sateliti care pot recunoaste o moneda de 50 de centi cazută pe jos. Si daca ne identifica pe strada in acest mod ne citeste bine felul de viata , obiceiurile, locurile frecventate, persoanele asociate etc + de pe cardurile de la supermarket obiceiurile de cumparaturi asa ca predictibilitatea vietii noastre creste considerabil pentru ei.

Asa ca atentie mare pe unde va umbla picioarele ca nu va puteti ascunde.

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *