Au apărut tot felul de știri în ultima perioadă, cum că, Mark Zuckerberg, ar fi anunțat implementarea unui buton opus celebrului de acum, „Like”. În realitate, nu se va lansa un astfel de buton. Vă închipuiți ce ar însemna existența lui? Like-urile au ajuns să fie acordate din politețe, ca să atragi atenția, ca să dai de înțeles că ai citit, ca să te afli în treabă etc. Ce ar apăsa cu mânie unii pe acel „Dislike” dacă ar exista…

Avem o capacitate inestimabilă de a vedea negativul, răul, urâtul și ne vine mult mai ușor, să reacționăm față de acestea, decât să facem efortul de a ne antrena, să vedem binele.

Viața noastră, oricât de amărâtă ar fi ea, tot are o proporție mai mare de bine decât de rău, totuși alegem să vedem răul, prin asta atrăgându-l în viața noastră.

Vă propun să căutăm binele, frumosul, pozitivul, avantajul, plăcerea, lumina, din orice împrejurare a vieții. În acest fel vom fi mai liberi, senini, veseli și vom avea un tonus bun. Nu avem nevoie de un buton „Dislike”, nici pe FaceBook, nici în viața reală. Rareori ar trebui, chiar să ne exprimăm față re rău, de cele mai multe ori, binele, prin prezența sa, va birui răul. Luminează-ți viața căutând ce este bine.

cand fac un bine

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.