În seara asta am fost plăcut surprins când veneam spre casă din măcar două motive. Unul din ele e că am ajuns în gară și în ciuda faptului că trenul de la Sibiu spre Mediaș are măcar 30 de minute întârziere a venit un tren privat. Habar nu am dacă era in grafic să treacă la acea oră (deși bănuiesc că era întârziat și de aia a ajuns atunci) dar la frigul care era tare bine a prins. Iar al doi-lea motiv e legat de condițiile omenești din tren.

Tenul era de RegioTrans nu de CFR pe ruta Timișoara sau Arad – Brașov. Când am urcat nu mă dumiream în ce tren mă aflu. Căldură plăcută nu ca la CFR unde ori tremuri ori transpiri. Curățenie „bec” desi venea de la Timișoara (nu știu dacă controlorul spală prin vagoane cât mere trenul dar era curat) Vagoane decente fără carioci pe pereți, fără uși rupte, fără putoare de WC și ca să nu mai spun că era extraordinar de silențios față de Trenul de Teiuș de la CFR care îți dă impresia că mergi într-un butoi de tablă care se rostogolește pe un drum din piatră cubică. Ce să mai zic aveam senzația că a oprit vre-un accelerat sau ceva unde nu trebuie.

Era o atmosferă din aia de călătorit și citit în liniște (da liniște) și legănatul trenului.

 

Mă uit prin tren după nea Nașul să plătesc, că în stație nu se dau bilete și oricum la privat plătești în tren, dar nenea Nașul a venit el foarte repede. Ce să zic, nenea Nașul era totuși luat de pe la CFR. Îl salut, îi întind frumos suma exactă să îmi dea bilet la care Nașul „Decontați?” eu „Ce?” el „Decontați biletul” eu „Nu” În secunda următoare aveam jumate din sumă pe scaun iar Nașul parcă se teleportase. Am mers după el și i-am zis că totuși să îmi dea bilet la care primesc răspunsul „Fii pe pace că până la Mediaș nu are ce control să mai vină ” Și pof.. ușa în nas. Tre să recunosc că am stat tot lângă ușă, nu am mai avut curajul să ocup un loc și m-am simțit infractor. Cum să procedezi în astfel de situații?

Oricum ca să înțelegeți diferența între acest tren (apropo nu fac recalama lui RegioTrans e pur și simplu ceea ce experimentez de când am devenit navetist) o sa pun câteva poze și cu trenul CFR Mediaș Teiuș la care e frig de îngheți dimineața (nu toate garniturile sunt la fel), nu se închide bine nici o ușă, e o gălăgie infernală, pute a WC tot trenul, compartimentele au ușile rupte și controlorii când le cer bilet caută jumate de oră până găsesc carnțeul ăla, de câteva ori am ajuns la Mediaș de atâta căutat și mi-au zis „Da și tu 2 lei si gata că nu găsesc”

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.