Unul din jocurile iubite de copii mei, care ne dau mari bătăi de cap este MineCraft. Acolo cuvântul de ordine este mineritul. Dai la târnăcopul virtual de îți sar capacele, sau buricele degetelor. Copii noștri deja sunt mineri cu vechime, ar trebui să ia pensii frumoase.

De multe ori am căutat să îi ajut să înțeleagă realitatea. Le-am spus că mineritul nu e deloc distractiv și că ceea ce învață acolo, le distorsionează percepția despre realitate. Am căutat în diferite situații să le arăt ceva asemănător și uneori i-am pus să bată în realitate la târnăcop.

Azi, am dat de un clip interesant. Un om care a făcut „MineCraft” în realitate. A săpat în deșert o peșteră. A muncit 25 de ani și a făcut o treabă tare faină. Mă gândesc că, la câți jucători de Minecraft avem în Mediaș dacă se apucă de săpat pe sub dealurile de aici, ne vom trezi în câmpie. Oricum ceea ce a făscut acest om e fantastic. 25 de ani de târnăcop pe bune. Luați aminte iubitori de MineCraft.

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.