Este o boală nouă, de care suferă cel puțin 10% din tinerii care frecventează sălile de forță și 2% din populația globului. E menifestată prin dorința de a crește mereu masa musculară. Asta îi duce la excese de steroizi și de efort predispunându-i la accidente cardiace.

Este cunoscută şi sub numele de dismorfie musculară, este o condiţie care îi face în special pe bărbaţi să devină obsedaţi de masa musculară şi indiferent cât de mult şi-o dezvoltă să considere că trebuie să crească şi mai mult.

bigorexiaE similară situația cu cea a anorexicilor doar că bigorexicii se uită în oglindă și li se pare cp nu au mușchi destui, nu se văd destul de bine și trebuie să facă ceva în plus pentru a crește masa musculară.

Din păcate există deja și victime, oameni care au muritd din cauza acestei afecțiuni și alții care, dacă nu vor conștientiza probleme si nu se vor trata, vor trebuie să suporte consecințe grave: depresie, infarct, suicid, relații superficiale.

Mergi la sală? Nu e rău, dar care e motivul? Ce vrei să obții? Întreabă-te azi, ca să nu te prindă microbul.

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.