Aeroport Baneasa
Aeroport Baneasa

Un set de minusuri la poarta ţării.

 1. Mafia schimbului de valută. Dacă intri prin aeroportul Baneasa casa de schimb are comision 0% doar ca diferenţa între preţul de cumpărare şi cel de vânzare este de 1 leu. Imensă. Dacă eşti străin şi vii în Bucureşti va trebui să cumperi ceva lei să ajungi la hotel sau la gară şi obligat forţat vei „beneficia” de preţurile „fără comision” ale casei de schimb din aeroport.
 2. Mafia taximetriştilor sau a piraţilor ce or fi. Totuşi pe maşină apare inscripţia de TAXI. Poţi fi păcălit în cel puţin trei feluri.
  • Întrebi cât costă şi ţi se spune „Cât arată aparatul” şi pretul este unul uriaş astfel pana la Gara de nord ajungi lejer la 400 – 500 de lei.
  • Întrebi cât îţi ia până la destinaţie şi iţi zice că 40 de lei. Pleci şi cănd să cobori spune „Cred că realizaţi că e vorba de 40 de lei pe km” şi atunci esti in prag să crape inima.
  • Găseşti un taximetrist de treaba dar dornic de câştig aşa că te duce la destinaţie făcând un mic ocol de 4-5 km.
 3. După ora 18 nu mai ai de unde cumpăra bilete pentru transportul în comun. Probabil e o mână de ajutor pentru mafia taximetriştilor. In toate aeroporturile prin care am fost am găsit automate de bilete pt transport in comun şi chiar se eliberează şi ăn masină la Bucureşti nu ai variantele astea.
 4. Nu găseşti la aeroport o hartă cu oraşul şi cu modalităţile prin care să ajungi în anumite zone.

Adevărul e că mai avem mult de lucru aşa că vă dau câteva sfaturi celor care mergeţi din provincie la Bucureşti fie că aveţi treburi acolo fie că trenzitaţi oraşul pentru a ajunge la aeroport.

 1. Nu lua taxi din Gara de Nord sau Aeroport. Mergi mai bine pe jos o staţie sau două sau cu metroul  şi cauta unul sau intereseazăte din timp despre autobuze sau metrou.
 2. Nu crede taximetriştii din aceste zone sigur vei fi păcălit.
 3. Dacă mregi cu transportul in comun cumpără un bilet in plus. Nu ştii dacă la întoarcere ai de unde cumpăra.
 4. Informează-te la prieteni sau internet despre cum să ajungi in anumite zone.
 5. Dacă pleci din ţară lasă totuşi câţiva lei în buzunar pentru întoarcere. Astfel eviţi să fii jefuit la casa de schimb.

Oricum ar trebui să ne mai civilizăm. Oare cănd vom scăpa de hoţie. Ne va ieşi din sânge vreodată?

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.

One thought on “Rusine la poarta tarii

 1. E dezastru in Bucuresti, mai ales cu taximetristii. De cate ori am fost si am coborat in Gara de Nord se tineau scai de mine… sa nu zic ca raia :), de restu nu stiu cum sunt 🙂

Comentariile sunt închise.