Când au loc mari dezastre și tragedii, oamenii acumulează o doză însemnată de frustrare, nemulțumire, furie și dorință de răzbunare. Dacă acel incident sau accident e creat sau favorizat de un om, ar fi bine să dispară repede, altfel va muri. Presiunea maselor este imensă și furia lor poate distruge nu doar o viață ci mult mai multe.

Teribilul accident din București, dacă îl pot numi accident întrucât era oarecum previzibil, a declanșat o reacție imensă, mai ales în online. Acum orice paratrăsnet era binevenit. Bineînțeles că aducând vorba de Dumnezeu și diavol în scrierile mele, am fost un paratrăsnet pentru furia multoara. Pe de o parte a fost bine pentru unii că s-au mai descărcat de acele sentimente negative. Pe de altă parte, dacă nu luăm aminte, nu va va ajuta la nimic.

Căutăm vinovați și oricine va spune că erau vinovați și tinerii și formația, riscă să fie linșat. Oricine va afirma că e vorba și de ocult și satanic va fi penalizat. Oricine va îndrăzni să conteste „frumusețea” acelei muzici sau mesajul ei, riscă să fie aruncat pe jos și folosit ca o cârpă de șters picioarele. Eram foarte conștinet de asta când am scris.

Eram și sunt conștient că mulți alți bloggeri, pe care îi simpatizez se vor urca pe mine efectiv. Eram și sunt conștient că voi fi considerat insensibil, îngust și fanatic religios (în cele mai fericite cazuri) dar totuși nu am voie să tac. Sunt oameni la care țin și nu aș vrea să ardă în iad.

Îngust sau nu, eu văd doar două variante ale existenței, cu Dumnezeu sau fără. Cel puțin așa scrie în Biblia mea, în cea ortodoxă am găsit la fel, în cea catolică tot așa scrie.

Acolo au murit tineri în floarea vârstei și cei ce au scăpat, vor avea viața iad și asta e o durere pe care nici eu nici cei ce pun poze cu negru și lumânări nu o putem experimenta, simți, înțelege sau calcula. Dar, desigur, ești mai cool să nu aduci vorba de Dumnezeu, de mântuirea la care ne-a chemat. Nu, El nu mai are loc, dacă ar apărea acum, am fi în stare să Îl linșăm. Noi vrem acum să avem dreptate, doar atât.

Dacă ar rezolva găsirea vinovaților ceva! Nu, nu ar putea intoarce nimic înapoi. Dar vrem vinovați. Pentru ce? Nu știu. Vrem să pice capete, vrem să vedem arestări. Vrem doar răzbunare. Până apar vinovații legați, încătușați, cum merită de altfel, vor fi scuipați și sfâșiați, cel puțin mediatic, orice ortodox, catolic sau pocăit care are curajul să spună, că nu e bine să ne jucăm dea moartea și de-a dracii.

Da, vom fi paratrăsnet acum. Trebuie să se descarce mânia acumulată. Vom fi vrednici de dispreț, vrednici de a fi condamnați. Oricine nu va schimba statusul la facebook cu negru, va fi insensibil, va fi dușman. Orice comentariu despre Dumnezeu va fi considerat intoleranță. Nu, nici măcar nu vrem să auzim de El. Ne pretindem a fi creștini, dar nu vrem pe Dumnezeu și pe Fiul Său.

Nu, credincioșii nu sunt „hateri”. Există și oameni deplasați, e drept, dar un om temător de Dumnezeu nu urăște pe nimeni, nu scrie din ură, scrie din dragoste, scrie pentru că vrea ca oamenii să fie salvați. Dacă se va lua aminte e bine, dacă nu, viața va continua cu consecințele de rigoare. Nu urăsc și nu mă bucur de moartea nimănui. Nu mă bucur de rana nimănui. Plâng.

Părintele Savatie Baștovoi scrie înțelept că:

Jocul de-a bostanii este un joc de-a moartea. Slavă Domnului, îngerii ne păzesc și îi păzesc și pe cei care se joacă de-a jocurile morții. Uneori însă moartea capătă prea multă îndrăzneală, așa cum s-a întîmplat în București. Moartea e obraznică de felul ei. Unul Dumnezeu e timid, sfios în atotputernicia Sa.

Nu vă jucați cu moartea. Nu mimați nimic din ce este al morții. Sau n-ați înțeles că în această lume nu există simboluri, ci numai forme ascunse ale realității? Rămîneți în lumină, jucați-vă de-a lumina, fiți lumină. Pentru a trăi.

Nu, nu acceptăm că a fost diabolicul acolo. Deși avem dovezi, nu vrem sa credem că e o chestiune așa de serioasă. Noi vrem să găsim vinovați ca să ne vărsăm mânia.

IREAL! Uite de ce a luat foc clubul #Colectiv aseara! Astea sunt semnele care trebuiau sa prevesteasca tragedia

Oamenii sunt convinsi ca nu a fost o intamplare banala… :O

Posted by WOWbiz.ro on 31 Octombrie 2015

Nu e nimic demonic? O frântură dintr-un alt concert susținut acolo arată că e. Locul acela e satanizat. Râdem noi de Becali dar… oare nu are dreptate?

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.

6 comentarii la „Se caută vinovați…

 1. Nu vreau sa fac scandalizez pe nimeni, nu doresc nici aprobare, nici dezaprobare, vreau doar sa meditam nitel privitor la alegerile (bune sau nu) pe care le facem in viata. Am inteles ca in versurile cantecului – cap de afis – ar fi fost incriminata coruptia din tara, coruptia pe care ei, tinerii cu experienta!!!, ar fi blamat-o. Beneficiau oare la acel moment tocmai de acea coruptie, de chestiuni ilegale? Ma refer la concertul ce nu avea drept de folosire a artificiilor! Ma refer la concertul ce se desfasura intr-un local ce nu avea aprobarile legate de P.S.I.. Ganditi-va logic, daca este logic! Asta facem cu totii: cautam vinovati in alta parte, in loc sa privim in oglinda.

 2. Bun, esti credincios in Dumnezeu… atunci de ce crezi oamenii inapti care cauta acum in carul cu fan in loc sa-l crezi pe Dumnezeu? Biblia a fost scrisa de un om, iar oamenii sunt incapabili sa fie obiectivi plus ca informatia se pierde odata cu versiunile aparute. Asa ca te intreb inca odatya.. de ce crezi in oamenii care predica ce ar zice Dumnezeu si nu in ceea ce zice Dumnezeu? Vrei lectura… cauta prima versiune a Bibliei si nu cele scrise dupa propriile interese sa vedem daca este la fel cu ceeace se predica azi. Existenta ta nu este posibila fara Dumnezeu? Stiai ca exista religii mult mai vechi decat catolicismul si ortodoxismul…oamenii aia cum au supravietuit fara existenta lui Dumnezeu??? Inteleg ca e mai usor sa fii ignorant.. si sa crezi tot ce se mananca.. dar de aci pana la prostiile spuse ca rock-ul este pentru satanisti… Exista rock religios dar e mai usor sa indopi oamenii cu credinta oarba cu toate prostiile. Preoti care n-au habar de simbolistica si nu cunosc diferenta intre steaua lu Solomon si pentagrama satanista … pe aia sa ii cred????? O sa ma retin din a crede niste preoti care se comporta ca niste Draci cand n-au sutana pe ei si care predica spre propriile interese.

 3. bai nea filu, tu esti bolnav? scoti articole d’astea de prost gust asa pe banda rulanta, sa mananci si tu o paine „muncita” ? am ajuns pe blogul asta al tau de 2 bani citind articolul ala al tau de rahat intitulat „azi vom muri .. si au murit”, sau cum l-ai numit, ca acum vad ca l-ai sters. poate ai ascultat si tu melodia sa intelegi versurile si adevaratul mesaj, ai vazut filmarea cap coada din club pe melodia respectiva, sa vezi ca nu a luat foc clubul in timpul ei, desi au ars si s-au stins si asa zisele artificii, in mare, ti-ai dat seama ce fel de bloger esti, ca scrii articole doar sa fie scrie, sa le acceseze lumea, desi informatia ta e 0.

  acum nu mai scrii despre „piesa care se canta in timpul izbucnirii incendiului”, the day we die, ci pui filmari cu alte concerte sustinute acolo. tu chiar n-ai treaba? din cauza extremistilor ca tine ajunge lumea sa-L urasca pe Dumnezeu, si totodata pe adevaratii crestini (care nu castiga bani din articole de rahat)

  daca n-o sa-mi accepti comentariul pe blog, o sa-mi confirmi ca e adevarat ce-am scris. daca mi-l accepti, o sa-ti confirme (si) altii asta.

  numai bine.

  1. Salut anonimule. Eu pe de o parte îți înțeleg furia, când omul este confruntat cu realitatea, dacă aceasta confruntare e făcută „la rece” urlă. Îmi reproșez doar „răceala” cu care am scris. Răceala a fost datorată realității reci a morții. Au murit oameni răpiți din viață de altceva decât de Dumnezeu, asta mă sperie.
   Dacă tu consideri articolul „de rahat” te pot eu contrazice? Scrie și tu unul de altceva.

   Nu articolul a fost retras din cauză că serverul pe care țin site-ul a fost foarte solicitat și a picat de câteva ori, și din cauza că o luaseră razna comentariile. De fapt scrie motivul. Nu, nu am retras articolul din cauza versurilor. El e disponibil pe multe alte pagini inclusiv pe ale mele, dar nu aici. Eu cred că latura spirituală e o componentă spirituală. Sfințenia acelei piese nu poate fi invocată, uite o alta tot a lor https://www.youtube.com/watch?v=8SX1XDbikuI de ea ce zici?

   Da, se pare că nu în timpul melodiei a luat foc localul. Dar eu am specificat că există voci care susțin asta. Aceasta informație a „rulat” pe media națională în acea dimineață. Nu e confirmată, bine că nu e? Dar nu dovedește nimic pozitiv realitatea asta. Ei din păcate au murit.

   PS. Nu am acceptat comentariul pe blog ca răspuns la șantajul tău, ci pentru că sper să știe cât mai mulți că nu e de joacă cu draci și cuvinte. Să nu uităm, psihologia, nu religia, spune că omul comunica doar 7-9% verbal, restul paraverbal și nonverbal, prin mimică, gestica, intonație, inflelxiuni vocale, limbajul corpului etc. sa admitem ca 9% din mesaj e în regulă, ce facem cu restul de 90% care arată, ostilitate, îndemn la anarhie, semne oculte, sataniste etc.

   Realitatea doare, și pe mine mă doare de fiecare dată când mi se descoperă puncte slabe, dar aleg să învăț din ele.

   1. Daca mesajul cuvintelor ti se parea atat de bun de la inceput, de ce te-ai mai folosit de el intr-un mod jalnic in titlul celuilalt articol? In contextul a ceea ce se intampla in acest moment in tara noastra, ii vad destul de indreptatiti pe artisti sa indemne la anarhie, violenta, etc. – asta e realitatea, chiar daca tu, ca si crestin, indemni lumea la dragoste, pace si binefacere. Asa fac toti, asa fac si eu, pana se intampla sa dai de vreo belea, sa pateasca ceva vreunul din familia sau apropiatii tai, apoi sa vezi cum o sa crezi si tu ca sistemul e corup, ca, coruptia ucide, cum o sa iesi si tu in strada sa strigi ‘jos toti’ sau ‘nu aveti coloana decat oficiala’ cum am facut si eu in ultimele 2-3 zile de mandat ale lui Ponda. Nu toti suntem ca Iov. Defapt, foarte putini suntem ca Iov, ca sa fie mai clar procentul. Semne sataniste? unde ai vazut asa ceva? Nu i-am vazut sa isi dea ochii peste cap si sa-l invoce pe diavol, sau alte minuni d’astea. Chiar daca in videoul din acest articol atmosfera ti se pare foarte infricosatoare, tot nu cred ca are legatura cu diavolul. Daca-i intrebi, ei cred in Dumnezeu, chiar daca nu stiu prea multe despre el. Sunt altii care asculta „rock crestin”, sau alte tipuri de muzica, si se autoconsidera crestini buni, dar sunt mult mai departe de Dumnezeu decat ei. M-am informat, iar pumnul strans cu cele 2 degete din exterior ridicate nu reprezinta semnul diavolului (decat in capul unor crestini), ci e defapt un semn al pacii (vezi wikipedia).

    Ca sa cralific lucrurile : nu sunt rocker, nu sunt vreun fan de-al trupei care a cantat (nici nu stiam de ei pana acum), de aceea nu stiu nici piesa pe care ai mentionat-o mai sus. Nu am pierdut pe nimeni apropiat in incediu, si stiu ca eu nu am patit nimic pentru ca nu frecventez astfel de localuri, aleg altele mai culte, ca teatrul, sau altele. Nu sustin rockereala, dar nu sunt indreptatit sa condamn sau sa judec pe nimeni, are Altcineva asta in atributii. Singurul lucru care m-a indignat la articolele tale (majoritatea) e informatia = 0. Daca sursa ta principala de informatie e wowbiz sau te miri ce site d’asta care face calcule ca sa obtina 66 :)) imi e clar ce fel de blogging faci. Cum zicea cineva in comentariile videoului de pe wowbiz : daca ne apucam sa adunam inaltimea barmanului cu numarul de scaune din club, inmultim cu 6 si scadem numarul de bonuri care nu s-au taiat in seara aia in club, ajungem tot pe la un 666 .. Nu mai zic de traducere versurilor din video, ca o sa se simta jignit cadrul didactic cu care au facut cei de la wowbiz engleza. Prin articolele tale starnesti furia oamenilor indurerati impotriva ta si a crestinilor. Si asta ma afecteaza si pe mine. Cauta pe facebook numele articolului tau, sa vezi cati te vorbesc de bine. Cum pot merge eu la omul ala sa-i spun ca sunt crestin, ca si tine, si ii spun ca noi suntem oameni buni, ca se vede prin trairea noastra, si ca il indemn si pe el sa fie la fel. Stii ce mi-ar spune? Nimic, m-ar scuipa!

    1. De ce crezi că nu am avut de a face cu sistemul? De ce crezi tu ca nu stiu cât de corupt, perfid și putred e? De ce crezi ca nu am dat de belea? Pe toate le-am gustat, unele exclusiv din vina sistemului, altele exclusiv din vina mea și altele combinat. Am trecut printr-un incendiu la locul de muncă cu comă de trei zile, fără arsuri majore pe piele dar cu umblat prin spitale 5 ani, asta exclusiv din vina patronilor, mai mult, când am avut tupeul sa dau interviu despre asta m-au data afară.

     Da, știu de termenul de rock creștin și îl condamn. Pe oamenii care ascultă trebuie să îi iubesc, iubirea este o alegere nu un sentiment, dar acel gen de muzică e satanic, mai ales cel care se numește rock creștin. Tu crezi că nu are legătură cu diavolul, deși vezi atmosfera înfricoșătoare, vezi dovezi dar nu vrei să le crezi, ce pot completa eu? Nu te condamn, crede-mă. Nici eu nici tu, nici altcineva nu e perfect. Eu condamn stilul, ocultul nu oamenii. Dacă citești articolul vezi că nu am condamnat oamenii ci problema. Chiar nu am condamnat pe nimeni acolo, chiar dacă am fost destul de dur, prea dur poate.

     Știi, din fericire, sau din păcate, e încă libertate. Probabil că mulți azi se dezic de mine, le e rușine cu unul ca mine. Am știut asta din start, am știut cu aproximație prețul care trebuie plătit. Mi-am asumat acest preț și voi continua să spun că apropierea de ocult este periculoasă pentru om. Joaca de-a moartea, invocarea demonilor, mascare ca dracii, semnele oculte, simbolistica ocultă nu sunt de joacă și sunt periculoase. Voi continua să spun că în opinia mea la Colectiv era un loc de pelerinaj al sataniștilor. Uite încă o dovadă: http://www.last.fm/event/3978968+The+European+Satanist+Tour+2015+part+II

Comentariile sunt închise.