Două știri mi-au căzut în mâini ieri și azi, ca două palme usturătoare peste obraz. Ambele privesc abuzuri sexuale asupra minorilor și durerea insuportabilă este că, în ambele cazuri e vorba de religii și oameni care pretind a se teme de Dumnezeu. Trebuie să recunosc, mă cuprinde o mânie aprigă, când citesc astfel de materiale și nu pot să fiu indulgent. Nu pot.

În prima din ele, e vorba de Biserica Catolică, iar liderul lor religios, recunoștea asta anul trecut. Un procent de 2% dintre clerici sunt pedofili. Asta e cifra oficială, în realitate sigur există mai mulți, e normal. Într-un raport primit de la consilierii săi, Papa  a citit că aproximativ 8.000 de clerici, dintr-un număr total de circa 414.000 în toată lumea, ar fi abuzat de copii. În plus, unii dintre ei au ajuns chiar episcopi sau cardinali. Pe seama asta s-au construit multe povești, unele de-a dreptul horror. Unele au suport, altele nu, dar atâta vreme cât este recunoscută existența fenomenului, multe din ele pot fi adevărate, inclusiv cele în care pedofilia e folosită în ritualuri oculte paracticate de anumite persoane.

În adoua știre, e vorba de cazul Martorilor lui Iehova din Australia și acestă știre e recentă, de luna aceasta, pentru că pe 7 septembrie, a avut loc în Australia procesul în cazul acestor abuzuri făcute pe parcursul a mai bine de 60 de ani. Ancheta făcută de către autoritățile din australia a descoperit 631 de adulți implicați în aceste scandaluri. Dintre aceștia 230 de membri au rămas în continuare în congregație și cerecetările nu sunt încheiate. Este vorba de peste 1 000 de copii care au fost abuzați sexual de congregația Martorii lui Iehova din Australia.

abuz sexual biserica1Ce se întâmplă oare cu umanitatea? De ce suntem așa de nepăsători la astfel de vești, dar ne aprindem tare când sunt tratați necorespunzător câinii comunitari? De ce prețuiește din ce în ce mai puțin ființa umană?

Mă doare rău de tot astfel de vești. E dezgustător, revoltător și se impune pedepsirea aspră și imediată a abuzatorilor. Du-te nene la cele ce se vând, dacă îți țopăie hormonii în cap, nu abuza niște copii care au toate șansele să ajungă în iad din cauza ta. În iad și pe pământ, în iad și în eternitate. Doamne, cât mai rabzi umanitatea asta perversă?

În cele mai multe din cazuri e vorba de abuzul băieților, nu al fetițelor și o remarcă importantă e că, cei mai mulți dintre bărbații care aleg homosexualitatea au fost abuzați sexual în copilărie. Ne mai miră de ce așa de mulți oameni confuzați cu privire la identitatea lor sexuală?

Și când mă gândesc că unele state, au scos pedofilia în afara legii, și altele au în plan asta, îmi rămâne doar credința că Dumnezeu va interveni.

Editare 25.09.2015:

Am citit cu durere, a trei-a zi, un alt articol despre existența acestor crime. Ei vorbește despre pedofilie ca parte a culturii afgane. Bacha bazi, adică „băieții dansatori”, este un obicei care face parte din „cultura” afgană în care baieți tineri dansează pentru plăcerea adulților. Totul ar trebui să se oprească la dans, ceea ce nu se întîmplă întotdeauna, de multe ori bărbați cu putere de decizie și înclinații pedofile își creează adevărate haremuri de copii de care abuzează după bunul plac. 

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.