Ce ți-e și cu grija asta de frați. Fratele cel mare se angajează să stea cu ochii pe noi, câtă vreme noi suntem mici și expuși pericolelor. Fratele mai mare, ne va urmări îndeaproape, ca să nu facem prostii, să nu ne jucăm de-a doctorul unii cu alții, să nu ne jucăm de-a mama și de-a tata, să nu ne jucăm de-a hoții și polițiștii și mai ales să nu ne jucăm de-a soldații. Fratele cel mare e grijuliu doar și vrea să se asigure, că ne va fi bine, doar atât.

Așa că mai ajustează câte o lege, o ordonanță, o directivă ca să micșoreze țarcul. Știți, e mai ușor când cei mici au totuși niște limite și nu umblă prin toată casa. Hai că fiecare cunoaștem fenomenul dacă am avut un frățior sau surioară mai mici. Când eram lăsați să avem grijă de ei, una din manevre era să îi limităm cât se poate de bine, ca să stăm mai liniștiți.

Fratele mai mare își dorește doar binele nostru. El e tare altruist, e tare iubitor și siguranța și bunăstarea nostră sunt scopul vieții sale. Nu ne-ar scăpa din ochi pentru nimic în lume. Așa de dragi îi suntem că ar vrea să stea cu ochii pe noi 24/27, 7/7. Se jertfește doar să ne fie nouă bine. Ce e cu isteria asta, de ce nu înțelegeți că ne vrea doar binele? Da, mai face și el prostii, dă legi din pușcării, dar tot un drăgălaș este, pentru noi a fost el condamnat, el e neprihănit în realitate.

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.

One thought on “Suntem cu ochii pe tine

Comentariile sunt închise.