Să căutăm cu spor. Psihologii constatau acum ceva vreme, că oamenii nu mai memorează informații ca înainte, ci în cele mai multe cazuri, doar le indexează, știu că există undeva. Asta din cauza internetului și în special al lui Google. Ne bazăm oarecum pe motorul de căutare și știm că, întotdeauna informația va fi acolo, deci nu o mai stocăm, ci girăm sarcina asta mașinăriilor.

Noi considerăm că știm, dacă știm unde să găsim. E riscantă teoria dacă se aplică. Devenim dependenți de internet și ne va fi foarte greu dacă ni se taie accesul la el. Google a anunțat azi că au crescut așa de mult căutările de pe telefoanele mobile, încât a depășit căutările „clasice” de pe desktop sau laptop. Asta mă face să cred că ceea ce spuneau psihologii e cât se poate de real. Nu mai stocăm informație ci foar o indexăm.

Experții susțin că Google a devenit un fel de „extensie a propriei inteligențe”, scrie sursa. „Folosirea motorului de căutare Google le oferă oamenilor impresia că internetul a devenit o parte din propriul set de instrumente cognitive.” Totodată, ei au observat că indivizii au tendința de a salva electronic anumite informații care le trezesc interesul și mai puține intenții de a le împărtăși cu ceilalți. Scriau cei de la Semnele Timpului acum doi ani.

Hmm… deocamdată pare a fi la liber internetul, deși nu este deloc, dar oare câtă vreme va fi așa? Nu ne furăm căciula singuri? Nu am ceva cu tehnologia, dar să depind de ceva sau cineva, în afară de Dumnezeu mi se pare foarte riscant.

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.

One thought on “Marea căutare

  1. Deja depinzi de internet. Imagineaza-ti 3 luni fara internet. Am fost adusi cu toti in aceasta stare de dependenta de masini si roboti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *