Geme piața de lume și de flori. Se vând bine cele mai ieftine flori, dacă se poate deja împachetate, cele mai ieftine parfumuri, cele mai ieftine mărțișoare. Acum trece toată marfa la piață. Pe de altă parte dacă vorbim de lenjerii „de supraelastic” trec și astea foarte bine. Chiloței roșii din cea mai proastă materie se vând la greu conform unei discuții cu deținătorul unui site de lenjerie intimă pe care l-am ajutat la remedierea unui defect în site.

Mai mult, stripării sunt solicitați la greu prin baruri și cârciumi jegoase dar cu pretenții de „club cinstitor de femei” cinstitor, că le lasă să intre pe gratis să vadă niște masculi unduindu-se pe acolo. Restaurantele vând bine cele mai ieftine pizza sau porții gata făcute „pentru această zi deosebită”. Filme porno se descarcă mai multe, că deh, după vinul cel ieftin sau cea mai ieftină șampanie, prind iubitele curaj să se uite la chestii tari. Apoi, spre noapte, se lasă cu plată, doamnele sau domnișoarele plătesc cu trupul ceea ce au primit, doar că plătesc însutit. Ei au dat puțin pe marfa ieftină, ele plătesc cu trupul lor, care este sfânt în optica mea sau ar trebui să fie. Grozav de prost târg.

Bineînțeles că acesta este unul din cele mai proaste scenarii, dar și cel mai întâlnit probabil. Unii sunt mai rafinați, adică, mai ridică sumele dar intenția le rămâne aceeași, să la bage în pat. Rafinat înseamnă de fapt nu să mărești suma ci să fii bărbat, să iubești, să cinstești, să prețuiești, să protejezi, să fii gata să mori pentru ea. Aia înseamnă rafinare. Că de e pe principiul banilor, eu devin cel mai bădăran bărbat dintre toți. Nu că nu vreau sa dau bani, ci pentru că nu voi încerca niciodată să îmi cumpăr iubita.

Probabil e una din cele mai mojici fapte ale unui bărbat, cumpărarea femeii iubite. Denotă o lașitate și josnicie de cea mai joasă speță. Folosirea de buchete pe facebook, citate sau expresii „pentru toate femeile din viața mea” mi se par ieftineli și clișee de neconceput.

Dragi bărbați, femeia trebuie în primul rând iubită, cu prețul vieții chiar, apoi trebuie și respectată. Aceste două aspecte dacă guvernează relația cu o femeie, nu vor dezamăgi pe nimeni și vor dicta o atitudine potrivită față de aceasta. Un bărbat care iubește nu își cumpără nevasta sau iubita nici cu 10 lei nici cu un milion de dolari. Un bărbat care iubește știe să își arate dragostea și fără bani. Cadourile care vin după o astfel de atitudine au altă greutate și nu valoarea lor va dicta în relație, ci iubirea și respectul.

Femeile nu sunt ieftine, nu trebuie să fie cumpărate în nici un fel. Femeile sunt inestimabile ca ființe cum și bărbații sunt. Nu le cereți să se vândă, nici pe cele mai ieftine flori, nici pe cele mai scumpe haine sau parfumuri. S-ar putea ca din slăbiciunea pe care o au pentru voi, să o facă și să le devalorizați. Prețuiți femeia pe care pretindeți că o iubiți și nu „o folosiți” niciodată pentru propria plăcere ca pe o marfă cumpărată care vă aparține. Nu faceți o astfel de mișelie.

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.