Unul din locurile care merită vizitate. Cetatea Făgărașului a obținut numeroase distincții figurând lista cetăților care s-au păstrat cel mai bine de-a lungul timpului. Adică o foarte mare parte din construcție este originală și doar puțin din ea e reconstruită. Mai mult e una din ce mai le mai mari cetăți medievale din Europa.

Complexul feudal de la Făgăraș, a cărui construcție a început la sfârșitul secolului al XIV-lea păstrează pentru actualitate o fărâmă de istorie și prin festivitatea de schimbare a gărzilor care am înțeles că are loc doar sâmbăta la ora 12.

Nu știu exact când a fost renovată, dar ieri (28 mai 2016) când am vizitat-o arăta totul foarte bine. M-a mirat numărul mare de vizitatori, ieri au fost acolo măcar 7 autocare. E curățenie, sunt oameni care te ghidează și chiar îți explică istoria acelei cetăți, ceea ce nu am văzut în multe alte locuri.

Pe canalul de apă care înconjoară cetatea se plimbă alene câteva lebede care acum aveau și puișori plus câteva țestoase care profită de soare și „fac plajă” pe iarba verde din jurul cetății.

M-a impresionat muzeul din interior și multele exponate care par a fi foarte bine păstrate până azi, e totul așezat frumos și cronologic și pur și simplu nu poți trece pe lângă ele fără să citești despre ele. Și dacă „treci în fugă” prin muzeu tot ai nevoie de o oră jumătate să îl vizitezi. E o fărâmă de istorie autentică.

Un alt lucru de admirat e Sala tronului. Probabil s-a muncit enorm la crearea acelui loc dar arată desăvârșit. Covoare vechi, mobilier foarte bine lucrat (probabil e nou) iar locul te atrage. O să las pozele să zică mai multe că e mai eficient. Apropo, nu există taxă foto, deci e liber la pozat 🙂

Cetatea

Muzeul

Sala tronului

Schimbarea gărzilor

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.

One thought on “Cetatea Făgărașului

Comentariile sunt închise.