Mi-a făcut o deosebită plăcere să regăsesc după multă vreme Cetatea Neamțului într-o stare extraordinară. Totul a fost aranjat, reparat, așezat într-o manieră de apreciat. Am găsit un loc pus corect în valoare și păstrat foarte bine.

Chiar dacă orașul, Târgu Neamț mi s-a părut că nu profită de acel loc destul pentru că nu am văzut bannere sau indicatoare în afară de cele rutiere, acolo pur și simplu simți că mergi înapoi în timp.

Un loc în care poți „gusta” trecutul, în care trecutul este conservat și explicat, în care obiectele rămase din acea vreme sunt expuse și protejate.

Ce nu am văzut, față de Cetatea Făgărașului este lipsa unui ghid, când am fost noi era doar taxatorul și un nene de la pază care a stat cu ochii pe toți, mai ales că autocarul de turiști turci veniți acolo era plin de adolescenți năzdrăvani care parcă uitaseră că bunicii lor au luat bătaie de multe ori în România.

Dacă aveți drum prin Moldova se merită să vă abateți și prin Târgu Neamți și să urcați la cetate după ce ați trecut pe la casa lui Ion Creangă. Iată câteva poze „grăitoare”.

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *