Cu mulţi ani în urmă am auzit prima dată pe Andre Rieu şi de atunci am fost foarte impresionat. Mi-a plăcut foarte mult felul lui de interpreta clasicii. De fapt aşi putea să îl numesc „translator” translator pentru că „traduce” clasicii pentru urechea mea de amator şi neiniţiat în ale muzicii de gen.

Unii îl consideră puţin sărit pentru că unele interpretări ar forţa nota sau pentru că „sare” normele de interpretare ale clasicilor. Eu l-asi numi un nonconformist în interpretare, iar de nonconformismul lui beneficiez şi eu. De altfel putine sunt piesele clasice la care am rabdare sa stau pentru că recunosc, nu le înţeleg. Nu asta pot spune despre piesele clasice intrepretate de Andre Rieu. În acest fel mi-am delectat urechile cu piese extraordinare.

În plus e şi un foarte bun organizator de concerte. Reuşeşte să aducă la concerte de muzică clasică mii de oameni iar vizionările pe YouTube se contorizează cu milioanele. Cred că a reuşit până acum să aducă piese clasice la urechile multor tineri care se ştie foarte bine nu sunt foarte mulţi adepţi ai muzicii clasice.

Concertele, cel putin ultimile sunt grandioase iar interpretarile din aceste concerte te lasa fara respiratie. Ştie foarte bine să ducă publicul de la relaxare şi bună dispoziţie la trăiri de maximă intensitate ale operelor celebre. Voi asculta oricând cu plăcere interpretări ale lui Andre Rieu şi vă recomand să ascultaţi şi să vizionaţi câteva înregistrări la pagina mea care se numeşte IMI PLACE

Date utile:
Canalul de pe YouTube Andre Rieu
Pagina web Andre Rieu

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.

One thought on “Andre Rieu

Comentariile sunt închise.