Vorbeam cu un prieten zilele acestea despre trucurile mai mult sau mai putin morale la care guvernul apelează pentru a încasa la buget bani si discutam de fenomenul preschimbării permiselor de conducere.

La Sibiu de o bucata de vreme (cam de când a aprărut zvonul) e omor la permise. Două persoane cunoscute au obținut număr de ordine aproape de 700. Cei de la permise recunosc că așa e în fiecare zi de o vreme. E adevărat că nu prea mă știu cu matemetica asta bugetară da niște calcule simple zic cifre interesante.

  • 700 de oameni * 70 lei taxa de la CEC = 49000 ron/zi doar la Sibiu
  • 40000 (facem o medie pe tară că poate no fi peste tot la fel) * 41 de județe = 2 009 000 ron/zi la nivel de tară
  • 2 000 000 (iar rotunjim în minus) * 20 zile lucrătoare = 40 180 000 ron / luna

Cifra tre sa recunoaștem că e faină pentru lunile ianuarie – februarie când totul e mort la încasări și plăți. Merge trucul bine.

Aseară am văzut că au mai apelat la o metodă tot la fel de imorală și anume să îi considere pe toți micii întreprinzători evazioniști și au introdus impozitul forfetar. Așa că iar vor muri sute de firme mici iar bugetul nu va încasa ce  a planuit.

Foto: HotNews

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.