„A venit vacanța cu trenul din Franța!” dar nu e cam demodat? Poate cu avionul, cu submarinul, cu limuzina sau măcar cu ceva nave din jocuri. Cum a venit diferă de la caz la caz, dar e pe noi cu siguranță. Asta înseamnă pentru părinți o schimbare semnificativă și o cantitate de stres imensă pentru a cupla pe un nou program al copiilor.

Pe de o parte scăpăm de făcutul lecțiilor cu ei, pe de altă parte trebuie să găsim modalități ingenioase de al le ocupa timpul eficient, lejer, odihnitor și creativ. Se știe bine că un copil plictisit = un copil lipit de electronice. Nu că ar fi rele, dar varianta de a sta toată ziua lipiți de ecrane mi se pare groaznică și mare dătătoare de nefericire.

Azi vreau să vă scriu despre una din activitățile de vacanță pe care le-am identificat ca fiind bune pentru copiii noștri și anume ceea ce se poate reuni sub denumirea de „handcraft” sau lucru de mână mai pe românește.

Aici e nevoie în special de hârtii creative, foarfece cu diferite modele, culori, acuarele, ștampiluțe, lipici și multă imaginație. Iar de imaginație nu duc lipsă copii noștri. Pot crea foarte multe scenarii, modele, ipostaze în funcție de cheful și perseverența lor. Dacă totuși nu au inspirație (că stau cu gândul la jocuri) există cărți interesante care oferă foarte multe idei cum ar fi cele de la Deco Craft despre decoupage, modelaj, modelare, lumânări, cusut, croșetat, pictură și multe altele.

Mai mult, cu îndemânare, interes și creativitate pot ieși nu doar idei originale ci și ceva bănuți de pe la rude. Ai noștri vând tot felul de „creații” de quilling sau origami. Le iese de înghețată 🙂

Cărți despre quilling găsiți aici iar despre origami găsiți aici. Materilale pentru quilling găsiți aici iar pentru origami găsiți aici.

Mai multe idei, materiale sau instrumente găsiți pe magazinele specializate cum ar fi Deco Craft sau  LEX Hobby Store.

 

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *