o noapte de cane

De ceva vreme îi auzisem pe copiii discutând cu nepotul nostru de un cățeluș, cum el avea în plan să cumpere unul iar ai mei erau tare curioși și bucuroși. De la amărâtele de planuri până la ce am pățin azi-noapte însă e diferență uriașă

Ieri pe la amiază mă sună nepotul că are o filmare în București și dacă poate lăsa pe cuțulică la noi că avem curte. Na ce să-i zici la om, adu-l dară dacă n-ai ce face cu el… te-oi ajuta chiar dacă nu mă pasionează animalele așa tare. Eu sunt prieten cu câinii dar cu ăia „pe stil vechi” nu din ăștia moderni cu saltete la șale, dentiști, manichiuriști, spa, masaje și altele.

Zis și făcut, pe la 11 se prezintă omu cu cuțulică. Eu mă așteptam să fie mai măricel o țâră decât spălătorul de vase, da cuțulică a nostru nu era chiar cuțulică cum estimasem. Ridicat putea trage lejer de mânerul ușii. Dovadă sunt măzgălelile de pe ambele uși.

M-am scărpinat în ceafă ca nea Mărin, am primit instrucțiuni cu mâncarea, mișcarea, apa etc și am rămas cu potaia.

Când a plecat nepotul mi-a zis că o să mârâie de câteva ori când pleacă de „ia somn repede că e obosit” iar seara tot așa, o sa mârâie de 10 ori și „bagă somn toată noaptea”. Bine, am zis hotărât să suport cele 20 de mârâieli.

Cum a ieșit pe poartă cânele meu a băgat CD-ul cu mârâieli. Ce? CD am zis? Ditai Memoria externă de 64 de GB cu mieunături. Cum a început el, am început și eu: unu… doi… trei… patru… cinci… șase… șapte… opt… nouă… zece… unșpe… și până să mă dezmeticesc ajunsesem pe la optzeci si ceva. Atunci m-a trecut prima senzație de panică, de unde să opresc lighioana că asta nu mi-a zis.

Chem copiii care se acioaseră pe la calculator: Flăcăii tatii hai pe el că îi e dor de Emi, la hârjoană cu el. L-au tot scărmănat ei, ba alergat, ba mâncare, ba apă, ba gâdileli etc de a mai uitat. Se ducea doar din cinci în cinci minute și mieuna la poatră da venea la ei.

Când se întuneca am avut cea de-a doua senzație de panică: Ce fac cu potaia la noapte că asta nu se oprește sigur la cele zece mârâieli, da am alungat gândurile negre să nu aduc ghinion.

Mi-o făcut ca mâța tătă noaptea potaia. De fapt toată după amiaza după care am crezut ce zicea Emi „va miorlăi de 10 ori și se va culca”. Vezi de treabă, a miorlăit de mii de ori.

Am dormit în trei reprize una de la 2:22 la 2:45 a doua mai consistentă de la 3:21 la 4:21 si ultima de la 4:50 la 5:18 că a trebuit să stau cu „copchilu”. Restu… am tras pe mine montoanele și am stat afară cu fundul pe treapta de la ușă și cu capul pe o cutie.

L-am blestemat și pe vecinu că sforăia ca tractoru și îl trezea (să dea Dumnezeu să nu mai sforăi niciodată, să ți se desfunde nasu pentru totdeauna), am fugărit cânii pe stradă că lătrau și îi dădeau idei, am aruncat și cu pietre în râu că niște broaște tâmpite ș-or găsit să dea concert chiar în noaptea asta la 2, am înjurat creștinește și un motociclist cu pârțâitoarea lui, am făcut și rugăciuni de adormirea cânelui, m-am enervat, m-am calmat, l-am certat, l-am mângâiat, am aprins becul, am stins becul, am făcut de tăte. El una și bună, de plecam se punea pe șchiorlăială.

Degeaba i-am zis că nu e mâță să miaune, că e ditai dulăul fioros, că nu a dat nici doi bani pe remarcile mele. Și ca să fie totul perfect, când a venit dimineața și credeam că am scăpat o început ploaia. Na potolește tu potaia care se teme de ploaie. Iar rugăciuni, mângâieri, „taci cu tata” și alte formule. Amu tace de 10 minute… sper să îl țină mai mult.

Sunt rupt da am făcut o cană mare de cafea și sper să rezist până la amiază după biserică când am în plan un ospăț generos cu somnul.

Performanțe de cuțulică:

  • Distrus cartoful lui Iosua, probabil și stejarii
  • Distrus mare parte din florile Anei
  • Pictat ușile amândouă și peretele de sub geam
  • Căcat curtea
  • Trezit vecini
  • Făcut praf predica mea din dimineața asta

Amu cu datoriile s-o spăla săracu nepot, da cânele ăsta să nu se apropie la mai mult de un km de casa mea că e bai.

Aaa.. stai, mai am o noapte de petrecut în compania sa minunată, miaunată…

Morala: Dacă nu ai câne să nu-ți dorești cânele altuia.

PS: Poza nu-i a lui. M-am dus să îi fac poza pt postarea asta, da a zis că nu stă, că azi-noapte i-am tras țeapă, după ce adormea eu o ștergeam în casă.

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *