Bonificație de 10% ANAF pentru plata anticipată

Ordonanța Guvernului României 89 pe 2018 prevede printre altele, o bonificație de 10% pentru plata anticipată la ANAF a obligațiilor de pe decizii de impunere emise de ei. Asta dacă contribuabilul face plata până la 15 decembrie deși termenul „scadenței” de pe decizie este  30 iunie 2019.

În textul ordonanței 89/2018 se specifică faptul că reducerea se aplică din suma datorată dar nu spune nimic despre maniera de acordare așa că, am luat bani în buzunar și am vizitat ANAF-ul.

Surpriză… se dă o bonificație de 10% pentru plata anticipată la ANAF a obligațiilor fiscale dar nu există ceva automat. Trebuie să calculezi manual de ai pe decizie și să plătești mai puțin cu 10%. Acum așa am procedat dar rămâne de văzut dacă cei 10% nu rămân restanțe :).

Bonificație de 10% ANAF pentru plata anticipata

De pe ghișeul.ro unde apare lista cu obligații de plată azi dispăruse doar suma unor regularizări achitate integral nu și cele achitate parțial adică 90%. Încă sunt „de plată”dările plătite cu reducerea de 10% și integral, nu diferența de 10 procente.

Să sperăm că e chiar pe bune chestia cu reducerea. Deși e greu tare să calculezi reducerea la mii de oameni care deja au plătit și să le stingi tot. Era mai ok să fie pregătita și sistemele ANAF pentru asta. Dar cum dl. Ghiță e în pribegie… cred că nu are cine să se ocupe.

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.