Una din problemele de care m-am lovit de ceva vreme, a fost upgrade la cadrul de memorie ale ElePhonului meu. Dacă la baterie nu mă plâng acum, are 5400 mAh și merg la culcare seara cu 70% din baterie neconsumată deși am „totul pornit” pe el, cum zice Ana, la memorie eram cu un card de 4 Gb. Aveam un  card mic, am fost nevoit să trec la unul puțintel mai voinic. Problema mare este că, pe cardul de memorie al telefoanelor, dacă aplicațiile sunt setate să salveze date acolo, dacă sunt mutate aplicațiile pe card, mutarea datelor de pe unul pe altul nu merge cu simplul copy/paste. Sau merge, dar aplicațiile nu mai pot toate recunoaște noua locație.

După multe încercări nereușite, am găsit o metodă care la mine a mers perfect. E nevoie de un adaptor de card pentru a conecta carul la calculator apoi de câteva comenzi prin „command prompt”

Iată pașii:

  1. În Android la setări „demontăm” cardul ca să poată fi scos fără riscuri. (O altă variantă e să oprești telefonul și mai apoi să scoți  cardul)
  2. Se introduce cardul cu ajutorul adaptorului la calculator și reținem ce literă i se alocă din windows acelui mediu de stocare. La mine el a devenit I:
  3. Lista de comenzi pentru copiere de pe cardul vechi este:
    C:
    cd /
    md sd-card
    cd sd-card
    xcopy I:\*.* /S /E /V
    (bineînțeles Enter după fiecare rând, și în loc de I cum e la mine voi scrieți litera alocată vouă)
  4. Se dă eject cardului (clik undeva lângă ceas pe iconița specifică, în dreapta jos și Ejicon removeect) apoi se scoate cardul.
  5. Se introduce noul card.
  6. Lista de comenzi pentru copiere pe cardul vechi este:
    C:
    cd /
    cd sd-card
    xcopy *.* I:\ /S /E /V
    (bineînțeles Enter după fiecare rând, și în loc de I cum e la mine voi scrieți litera alocată vouă)
  7. Se dă eject cardului ca la punctul 4
  8. Se introduce în telefon noul card și se repornește telefonul, iar dacă a fost ”demontat” se montează iar din setări.

Recomandări:

Achiziționați un card de memorie cu adaptor, astfel încât să nu trebuiască să căutați ulterior unul. De regulă sunt două feluri. Varianta 1, adaptor la card SD normal, e ok pentru cei ce au card reader la calculator. Varianta 2 e cu adaptor, sau card reader prin USB, acela merge și pe calculatoare care nu dețin card reader.

adaptor card micro sdadaptor sub cadr micro sd

Verificați cât de mult poate recunoaște telefonul. Fiecare telefon are o limită. Carduri se fac acum foarte mari ca și capacitate dar nu toate telefoanele știu să lucreze cu capacități maxime. Trebuie să verificați în amnual sau pe pagina producătorului cât de mult suportă telefonul.

Țineți cont de recomandări la achiziție. Nu luați neapărat cel mai ieftin card ci mai bine citiți ce se comentează la acele carduri. Aproape toate magazinele virtuale au o rubrică de comentarii, eMag-ul are totuși o cantitate mai mare de oameni care comentează. Un exeplu, este acest card la care există deja peste 100 de comentarii.

card micro sd telefon bun reviewuri

Căutați carduri cu viteză de scriere mare. Clasa este de regulă specificată printr-o cifră încercuită. La cadrul din exemplul anterior e clasa 4, asta e destul pe puțin în optica mea. Caut peste 10.

Iată unele carduri MicroSd interesante:

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.

2 comentarii la „Schimbare card Android

  1. În Android la setări „demontăm” cardul ca să poată fi scos fără riscuri. (O altă variantă e să pornești telefonul și mai apoi să scoți cardul)
    Nu cumva trebuia sa oprim telefonul ca sa scoatem cardul in siguranta?

    PS. acel recaptcha apare fix peste locul unde scriu mesajul in chrome. a trebuit sa las primele 3 randuri goale sa pot vedea ce scriu. 😉

    1. Multumesc de corecție. Am modificat. Mau uit si la codul antispam acum. Apreciez.

Comentariile sunt închise.