Campania Let's do it - Mediaș

Campania Let’s do it deja nu mai are nevoie de prezentare întrucât e cunoscută de multe persoane, multe din ele fiind chiar implicate în acest proiect. Ce aș vrea să scot în evidență este activitatea de la Mediaș și unele lucruri care m-au impresionat.

Campania Let’s do it – Mediaș

Când am ajuns în fața primăriei la Mediaș erau doar 5-6 persoane pe platou. În primărie și pe trepte, unde era echipa de organizare, se vedea că oamenii ajunseseră de ceva vreme, probabil de cu noapte. Meditam în timp ce aveam acest tablou înaintea ochilor: Cu siguranță mai există oameni care gândesc de bine despre Mediaș, dar și oameni care acționează în favoarea acestui oraș.

In aproximativ o oră am văzut adunându-se aproape de 800 de oameni care erau dispuși nu să petreacă pe muzică ci să strângă mizerie, să coboare în șanțuri, râpe și să adune chestii lăsate în urmă sau aruncate de oameni iresponsabili. Acum realizez că mulți din ei erau elevi și că au venit fie de insistența profesorilor, fie de anturaj dar tot mă impresionează că există oameni care fac asta și nu sunt puțini.

Sunt impresionat întrucât la un exercițiu făcut cu doar o zi înainte, prin care în zona de centru am căutat oameni care să ne spună măcar un lucru bun, pozitiv despre Mediaș nu am găsit acei oameni. Cei mai mulți erau plini de critici și nemulțumiri.

Rezultatele pentru campania Let’s do it – Mediaș

Am aflat recent de pe pagina dedicată evenimentului de la Mediaș cifrele aproximative și anume: Numărul de voluntari participanți – 850 (încă se adună date) iar deșeuri colectate în tot județul au fost – 7900 kg din care la Mediaș 4340 Kg.

Nu pot să nu felicit pe cei care au organizat. O echipă dedicată în jurul doamnei Cristina Pustai a făcut o treabă excelentă, au făcut onoare comunității și au arătat practic că se poate.

Filu
rofilu@gmail.com
Îmi place să fiu simplu. Îmi place frumosul din natură și din oameni și îl caut până îl găsesc. Mă consider binecuvântat și nu am de ce sau de cine să mă tem în afară de Dumnezeu.